Welkom in woonwijk Het Brekkense Wiel!

 

Het Brekkense Wiel bestaat uit 230 woningen met ligplaats en 59 aparte ligplaatsen. De 289 eigenaren beheren op basis van het appartementsrecht een gebied van meer dan 11 hectare.

Met zijn allen doen we ons best om het woongenot te verhogen en verbeteringen door te voeren.

 Wij hopen dat u hier met plezier woont of verblijft.

 

 

Onderzoek Schagen Infra november 2019 verkeersbelasting toegangsweg Brekkense Wiel

 

In opdracht van het bestuur heeft Schagen Infra onderzoek gedaan om te bepalen of de toegangs- en ontsluitingsweg Brekkense Wiel naar verwachting geschikt is voor een kraakperswagen (vuilniswagen) ten behoeve van het legen van vuilcontainers.

Dit is onderzoek was noodzakelijk omdat momenteel de vuilcontainers getransporteerd worden naar een centrale legingslocatie, deze situatie zal per 1 januari 2020 wijzigen en zal een kraakperswagen de vuilcontainers op locatie legen en dus moeten rijden over de toegangs- en ontsluitingsweg HBW.

Schagen Infra heeft een verhardingsonderzoek verricht naar de bestaande constructie-opbouw van de weg en heeft een visuele inspectie verricht waaruit blijkt dat de weg in goede staat verkeerd.

Als uitgangspunt voor het verkeersbelasting onderzoek is Schagen Infra uit gegaan van:

-       Totaal gewicht kraakperswagen 28 ton

-       Maximale as-last 10 ton

-       Intensiteit leging vuilnis tweemaal per week

 

GEBRUIKSADVIES: op basis van de bestaande constructieopbouw, geschatte leeftijd van de asfaltverharding en de uitgangspunten voor de verkeersbelasting kan worden gesteld dat de toegangs- en ontsluitingsweg geschikt is voor en kraakperswagen (vuilniswagen).

 

  • A
  • IMG_0355.JPG
  • IMG_2027.jpg
  • P3220553.jpg
  • IMG_0828.JPG
  • IMG_0918.JPG
20130622_170350.jpg